Synefrin: hur fungerar det?

Kroppen reagerar på Synefrin på samma sätt som på adrenalin, kroppens stresshormon. Det signalerar till kroppen att den måste förbereda sig på att slåss eller fly, därför höjs kroppstemperaturen och ämnesomsättningen, sinnet skärps och man glömmer till viss del bort att man är hungrig eller trött.

Dessa reaktioner leder till att kroppen gör av med mer energi och fokuserar mindre på att äta, varför Synefrin används som bantningsmedel för att göra det enklare att gå ner i vikt, om man vill träna effektivare och vill orka mer, eller behöver hålla sig vaken vid nattarbete.

Att låta kroppen vara stressad under en längre tid är dock inte bra. Dels utsätts kroppen för påfrestningar av stressen i sig, i form av biverkningar såsom förhöjt blodtryck, svettningar och sömnsvårigheter och kan leda till problem med hjärta och kärl. Alla reagerar dock olika, och där vissa känner sig väldigt speedade av en dos Synefrin känner andra knappt någon effekt.

Funderar du på att testa Synefrin ska du först kolla ifall man tillhör en riskgrupp; gör du det ska du i stället funderar på att testa något annat bantningsmedel i stället för Synefrin.

Risktrupper är personer med högt blodtryck, personer under 18 år, de som ammar, är gravida, har en infektion i kroppen, har diabetes eller högt blodtryck, hjärtproblem, migrän, psykiska besvär eller förstorad prostata.

Läs mer om alternativ till Synefrin.
Läs mer om Synefrin (extern länk)
Bra genomgång av olika bantningspiller (extern länk)