Synefrin: kan jag äta det?

Synefrin kan vara ett effektivt bantningsmedel om du är frisk och vill öka effekten av träning eller vill att kroppen bränner fler kalorier, vill bli mer mentalt skärpt eller behöver hålla dig vaken om du nattarbetar.

Synefrin har dock ganska så kraftiga biverkningar, såsom höjt blodtryck, hjärtklappning, sömnsvårigheter och rastlöshet. Egentligen är dessa effekter inte oönskade utan naturliga konsekvenser av hur Synefrin fungerar: ämnet försätter kroppen i ett stresstillstånd och förbereder den på intensiv ansträngning – och då är det inte meningen att man ska sova eller slappna av.

Du ska definitivt INTE äta piller med Synefrin om du tillhör någon riskgrupp, dvs är under 18 år, ammar, är gravid, eller har en infektion i kroppen, har diabetes eller högt blodtryck, hjärtproblem, migrän, psykiska besvär eller förstorad prostata. Det finns flera alternativ till Synefrin på marknaden som är mer skonsamma för kroppen, som du kan testa i stället.

Är du elitidrottare eller tävlar på en högre nivå bör du kolla upp hur dopingreglerna i din sport ställer sig till Synefrin, då vissa idrottsförbund klassar Synefrin som doping.

Att tänka på är att Koffein förstärker effekten av Synefrin, men även dess biverkningar. Börjar du med Synefrin bör du hålla igen på kaffedrickandet, i alla fall till en början tills du ser hur din kropp reagerar.

Läs mer om Synefrin (extern länk)
Bra genomgång av olika bantningspiller (extern länk)